Σύστημα διαβροχής σωρών στερεών καυσίμων
Σύστημα διαβροχής σωρών στερεών καυσίμων

Επενδύουμε σε καινοτόμο σύστημα με σκοπό τη μείωση
των εκπομπών διάχυτης σκόνης

Με σκοπό την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και συγκεκριμένα τη μείωση των εκπομπών διάχυτης σκόνης, πραγματοποιήσαμε επένδυση στο πλέον σύγχρονο και πιστοποιημένο σύστημα διαβροχής των σωρών στερεών καυσίμων και πρώτων υλών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η προηγμένη αυτή τεχνολογία εγκλωβίζει τη σκόνη και προλαμβάνει σημαντικά τη διαφυγή της στο περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με το σχηματισμό ενός λεπτού προστατευτικού στρώματος στην επιφάνεια των σωρών που είναι ανθεκτικό και στις πιο έντονες καιρικές συνθήκες. Το εξελιγμένο φορητό σύστημα διαβροχής χρησιμοποιεί 100% βιοδιασπώμενο υλικό, απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ελληνική βιομηχανία από το Εργοστάσιο Μηλακίου Ευβοίας για την καταστολή της διαφυγούσας σκόνης στους χώρους αποθήκευσης στερεών καυσίμων και πρώτων υλών. Αποτελεί ωστόσο ευρωπαϊκή καλή πρακτική που ήδη χρησιμοποιείται σε χώρες με υψηλό δείκτη περιβαλλοντικής απόδοσης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο. Επιπλέον, χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό του εξοπλισμού, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση χρήσης νερού, μειώνοντας ταυτόχρονα και το υδάτινο αποτύπωμα της εγκατάστασης.