Καλός Οδηγός

Επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη οδικής συνείδησης

Με διαχρονική δέσμευση να θέτουμε την Υγεία & Ασφάλεια ως απόλυτη προτεραιότητα και να καλλιεργούμε την ορθή οδική συμπεριφορά, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Καλός Οδηγός», ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων μεταφοράς φορτίου και λεωφορείων. Στόχος μας ήταν να υπενθυμίσουμε στους συνεργαζόμενους οδηγούς ανά την Ελλάδα τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και να τους ενθαρρύνουμε και εμπνεύσουμε να σέβονται τα οδικά πρότυπα συμπεριφοράς καθιστώντας τους και προσωπικά υπεύθυνους για την ασφάλεια όλων μας. Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας έχει μάλιστα αναδειχθεί μεταξύ των 5 πιο επιτυχημένων και πρωτοπόρων πρωτοβουλιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αποσπώντας το Βραβείο Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια για το 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ίδιο έτος αναγνωρίστηκε και διακρίθηκε στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας, ένας καταξιωμένος θεσμός που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος.

Το πρόγραμμα αποτελείται από αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια και διαδραστικές ερωτήσεις, τα οποία προβάλλονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες οδηγούς του από την ψηφιακή πλατφόρμα kalosodigos.gr. Με «οδηγό» τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας από τα πιο απλά και καθημερινά μέχρι τα πιο εξειδικευμένα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην καθημερινότητά τους.

Με τρόπο απλό, παραστατικό και ευχάριστο, περισσότεροι από 600 επαγγελματίες οδηγοί είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες, ώστε να γίνουν ακόμα πιο «Καλοί Οδηγοί».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η δια βίου εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας έχει ως αποτέλεσμα ασφαλέστερες μεταφορές και ελαχιστοποίηση ατυχημάτων, αυτή η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης συμβάλλει θετικά στους οδηγούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μεγάλα οδικά δίκτυα.